• 11
 • 5
 • 8
 • 13
 • 2
 • 9
 • 10
 • 3
 • 6
 • 12
 • 4
 • 7

Nieuwsbrief najaar 2019

2019 08 FransLEO 0966Nieuwsbrief oktober 2019

Volkstuinvereniging

“De Heikant”

Het is oktober en alweer even geleden dat de laatste nieuwsbrief verscheen. Het tuinjaar zit er bijna op en de meeste leden hebben er goed van gegeten en genoten. Wij, als bestuur, vonden het weer eens tijd worden om wat zaken onder de aandacht te brengen.

Mest en compost:


Dit jaar zien wij als een overgangsjaar naar een andere manier van registreren van de mest en compost-afname. Per 1 januari van het komende jaar wordt het vooral voor ons een stuk eenvoudiger. U hoeft géén bestellingen vooraf meer te doen. Als u mest of compost wilt afnemen, app of mail dan naar één van de verstrekkers (telefoonnummers op de kast) of schiet iemand op de

tuin aan die op de lijst op de kast staan. De afgenomen hoeveelheid wordt genoteerd en bij een volgende afrekening verrekend. Mogelijk dat we in het voorjaar nog een paar mest/compost-uitgiftedagen organiseren, maar dat hoort u dan nog.

Reeds bestelde mest en compost:


Indien u reeds bestelde mest en/of compost nog niet heeft afgenomen, verzoeken wij u dit vóór 1 januari 2020 te doen, dan kunnen wij de mest-administratie afsluiten.

Goot:


Nogmaals willen we de leden, die aan de buitengrens van het complex hun tuin hebben, vragen de goot rommelvrij te houden i.v.m. onderhoud. Bedenk daarbij, dat het bij onderhoud om vrijwilligerswerk gaat, dat door enkele collega-leden belangeloos wordt gedaan.

Processie-rups:


Er zijn tuinen aan de rand van het terrein, die dit jaar overlast ondervonden van de processierups. Wanneer u een nest signaleert, kunt u dit natuurlijk aan het bestuur melden, maar als u de app “verbeterdebuurt” download, kunt u het via deze weg rechtstreeks aan de gemeente doorgeven. Uw melding wordt dan onmiddellijk geregistreerd.

Coloradokever:


Er is door het bestuur wat onderzoek gedaan naar de bestrijding van deze plaaggeest. Eén van de bevindingen is, dat het al jaren niet verplicht is het aantreffen van de coloradokever aan de autoriteiten te melden. Uiteraard willen we hem wel weren van ons complex. Dus: wie aardappelen heeft, zal bij aanwezigheid van coloradokevers en/of larven, deze dagelijks moeten vernietigen/doden. Loopt het alsnog uit de hand, meldt u dit dan. Wij zorgen ervoor dat er met wettelijk toegestane middelen wordt gespoten (dit betreft de niet-biologische kant) de kosten hiervan worden gedragen door de vereniging. Aan de biologische kant is er in dat geval maar één remedie: Ruimen van het aardappelveld. Het is niet toegestaan om met eigen (spuit)middelen de coloradokever te bestrijden.

Poorten:


Let u er op, dat de laatste die het terrein verlaat de poorten en deur sluit!

Onderhoud gemeenschappelijk terrein:


Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die 2 of 3 keer per jaar willen helpen met het handmatig verwijderen van onkruid op de parkeerplaats en bij de ingang.

Dit mede in het kader van zo natuurvriendelijk mogelijk onderhoud. Dus als u wilt meehelpen: meldt u zich aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken er een paar gezellige dagen/ochtenden van.

Kassen:


Hoewel de wens bij een aantal leden leeft om kassen te mogen plaatsen, hebben wij als bestuur besloten daar niet aan te beginnen, hoewel de gemeenteregels dit op beperkte schaal toestaan. Er kleven te veel mitsen en maren aan: oppervlakte, te verwachten overlast, onderhoud en wie wel en wie niet een kasje mag plaatsen.

Groen afval:


De fa. Nabuurs, die ons groenafval ophaalt, heeft ons op de vingers getikt over de aanwezigheid van puin in de afvalberg. (Er zouden klinkers aangetroffen zijn). We vragen met klem om het groenafval zo schoon mogelijk op de hoop te gooien. Dat wil zeggen: zonder (te veel) aarde, stenen, dikke takken, etc.

ALV:


Op 5 februari 2020 zal de algemene ledenvergadering weer plaats vinden. Tegen die tijd ontvangt u een uitnodiging. Zijn er zaken die u besproken wilt hebben, geef die dan per mail door, dan kunnen we er voorbereid mee aan de slag gaan.

Mochten er verder nog vragen en/of opmerkingen zijn, laat het ons weten via

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijkt u ook eens op onze website www.volkstuinmalden.nl

Er worden onder het kopje “nieuws” regelmatig artikelen, foto’s en video’s geplaatst.

Deze nieuwsbrief wordt per mail verzonden en hangt straks ook op het mededelingenbord. Heeft u de brief niet per mail ontvangen, kijk in uw spam-box of geef uw correcte mail-adres op via: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met cc naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hartelijke groet, Namens het bestuur,

🌱

Leo Hendriks

© 2016 Webs en Systems | Photos by Amber Slot. All Rights Reserved.