• 13
 • 9
 • 5
 • 7
 • 10
 • 6
 • 8
 • 2
 • 12
 • 11
 • 4
 • 3

Nieuwsbrief augustus 2020

Nieuwsbrief augustus 2020

Beste leden,

Nu de lange droge corona-zomer op zijn eind loopt, wordt het weer eens tijd om jullie bij te praten over zaken die ons tuin-complex aan gaan.

We hopen dat iedereen ondanks de soms ongemakkelijke situatie in de wereld toch zijn draai heeft kunnen vinden en dat de tuin daar een beetje bij heeft kunnen helpen.

Dat er behoefte is aan zelf groenten te verbouwen, blijkt uit de lange wachtlijst, die we momenteel hebben.

We kregen dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer te maken met een gortdroge zomer, daarom zullen we beginnen met de perikelen rond de waterpomp.

Watervoorziening:

In onze vorige nieuwsbrief (verschenen in mei) hadden we het over de moeizame aanloop om alles goed draaiende te krijgen. Uiteindelijk werden we op tweede pinksterdag (2 juni) door de firma Bon uit ons lijden verlost.

In één dag werd met behulp van een aantal leden de klus geklaard:

Nieuwe pomp, leidingwerk netjes weggewerkt, regelunit vervangen en het allerbelangrijkste: het draait tot op heden nog steeds zonder storingen.

Alle betrokkenen willen we alvast hartelijk bedanken en als de ALV door mag gaan komend jaar, dan zullen we daar zeker nog even op terug komen.

Parkeerterrein:

Het parkeerterrein onkruidvrij houden blijft een lastige klus, zeker als we milieuvriendelijk willen werken (en dat willen we).

We proberen allerlei methoden uit, maar op zijn tijd handmatig onkruid verwijderen blijft toch de meest “schone” optie.

Hierbij bleek: hoe meer mensen even helpen, hoe eenvoudiger het gaat.

We zijn twee keer bezig geweest: de eerste keer waren we met 8 man en in 2 uurtjes tijd was alles schoon.

De tweede keer waren we met 3 en zijn we na 2 uur gefrustreerd gestopt. We vragen nu met klem om in het najaar een middagje te komen helpen.

Het is geen geweldig leuk werk, maar doe het voor de vereniging en voor de generatie die na ons komt. Bovendien is het best gezellig met een grotere club.

Streefdatum is vrijdag 18 september van 14:00 tot 16:00 uur. Meld je aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!!
Winterrogge:

In de wandelgangen vernamen wij dat winterrogge steeds lastiger verkrijgbaar is. We kunnen dit via internet voor de hele vereniging bestellen voor ongeveer € 1,00 per kilo.

Voor degenen die niet bekend zijn met dit product: winterrogge wordt in het najaar gezaaid en in het voorjaar ondergespit. Het verdringt onkruid en werkt tevens als bemesting. Voor een gemiddelde tuin is 5 kg voldoende.

Wil je meedoen: mail dit binnen een week, dan kunnen we actie ondernemen.

Vandalisme:

In sommige tuinen blijkt dat er ongewenste gasten zijn geweest. Er worden spullen vermist en spullen vernield.

Heeft u ook iets van dien aard in uw tuin gemerkt, laat het ons weten, dan kunnen we zien wat voor maatregelen we kunnen nemen om dit tegen te gaan.

Woningbouw:

Sinds tijdens de raadsvergadering van onze gemeente ons complex is genoemd als mogelijke bouwlocatie, draait het geruchtencircuit op volle toeren.

Wij hebben contact gezocht met de betrokken ambtenaren om ons ervan te verzekeren dat we van de laatste ontwikkelingen op de hoogte blijven. Vooralsnog is er weinig nieuws te melden, behalve dat er in opdracht van de gemeente een haalbaarheidsonderzoek door D&M Properties wordt gedaan. We blijven e.e.a. volgen en houden jullie op de hoogte.

Tot slot:

In deze wat turbulente tijd zijn de tuinen voor veel leden een welkome afleiding geweest.

Het was goed om te zien dat eenieder elkaar met gepaste afstand respectvol behandelde, waardoor we non-stop door konden.

Allemaal bedankt en tot de volgende nieuwsbrief.

© 2016 Webs en Systems | Photos by Amber Slot. All Rights Reserved.