DJ-ImageSlider

 • 5
 • 8
 • 12
 • 9
 • 4
 • 10
 • 13
 • 7
 • 2
 • 11
 • 3
 • 6

Nieuwsbrief November 2018:

Beste leden,

Het jaar loopt al weer aardig op zijn eind.

Veel tuinders zijn al druk bezig de tuin winterklaar te maken.
Ik denk dat we op een mooi tuinjaar kunnen terugzien.

Mest
We hebben weer mest op voorraad liggen. Het betreft koeienmest. Degenen die nu mest willen pakken, dienen dit i.o.m. beheer te doen (tel.nummers in het tuinhuis) De afgenomen mest wordt dan genoteerd op de huidige lijst en in 2019 op de contributie-factuur berekend.
Er kan ook bij Ton besteld worden voor 2019 (mail hebben jullie reeds vorige week ontvangen). Ook die mest kan alleen i.o.m. beheer gepakt worden ,maar pas als de bestellijst 2019 klaar is en in het tuinhuis hangt.

Mededelingenbord
Zoals de meesten van jullie al gezien zullen hebben hangt er aan het tuinhuis een nieuw tweede mededelingenbord. Ieder lid  die wat te vragen of te vertellen heeft kan hierop schrijven wat hij of zij noodzakelijk acht. Wij verzoeken jullie wel hiervoor niet het oude bord te gebruiken.  Dit is alleen bestemd voor het bestuur.
 
Heg
Paul en Gert hebben de heg weer gesnoeid.  Zoals ieder jaar hadden zij daar bij veel last van allerlei hindernissen in de vorm van composthopen, gereedschappen en diverse bouwmaterialen die in  de goot gelegd worden.  Wij willen jullie er nogmaals op attenderen dat deze goot vrij moet zijn voor werkzaamheden en onkruid  van buiten af.
 
Stoelen
Er zijn een aantal stoelen beschikbaar voor leden.  Deze staan in het tuinhuis en zijn eigendom van de vereniging.  Het blijkt dat deze langzaamaan  richting tuinen verdwijnen en tot privé bezit worden verklaard.  Wilt u , indien er een of meerdere exemplaren in uw tuin staan, deze weer terugbrengen.
Hetzelfde geldt voor gereedschap.  Brengt u alstublieft terug wat van de vereniging is.

Bestuurszaken
Zaken waar het bestuur druk mee bezig is:   compost en mest 2019,  ongediertebestrijding 2019,  het hek rondom het complex is aan onderhoud toe (vervanging palen en extra palen) en toewijzing tuinen.
 
Paden
Een aantal leden loopt achter met het bijhouden van de paden. Deels zal dit door de vakanties komen, maar nu de zomer voorbij is vragen wij u daar toch weer aandacht aan te besteden. Sommigen worden rechtstreeks benaderd.
 
Container
Wij willen inventariseren of er nog een container moet komen.  Dus meldt u bij de secretaris als u nog afval heeft en daar op een makkelijke manier (tegen kostprijs) van af wil.

Hek
En dan nog even iets over het hek: dit blijkt soms niet afgesloten avonds.
Laten we er met z’n allen op letten dat het buitenhek ook dicht gaat, zeker als je als automobilist de laatst vertrekkende bent.
Bij voorbaat dank.

De volgende nieuwsbrief zal in het teken staan van de algemene ledenvergadering, die traditiegetrouw in januari / begin februari wordt gehouden.

Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn, wilt u deze dan per mail doorgeven.
(Adressen verderop in deze nieuwsbrief)

Deze nieuwsbrief wordt per mail verzonden en hangt straks ook op het mededelingenbord.
Heeft u de brief niet per mail ontvangen, kijk in uw spam-box of geef uw correcte mail-adres op via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met cc naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hartelijke groet,
Namens het bestuur,
Leo Hendriks

 

 

 

Augustus 2018: in weekblad "Via Heumen" is een hele pagina gewijd aan ons complex met een gedicht gemaakt door                                       Charlotte Selten-Litmaath,  omlijst met foto's gemaakt door een van onze leden Matthee Moons. Om deze pagina te bekijken klik op onderstaande link:

https://epapers.beeinmedia.nl/3118_heumen/page_11.html

 

      

Juli 2018:

Het is al weer hoogzomer en (bijna) iedereen is druk met zaaien, planten en vooral oogsten. En daar draait het natuurlijk allemaal om. Het tuinjaar kan al bijna niet meer stuk. 

DSC_3773.jpeg

De recente invasie van de coloradokever en de bestrijding er van heeft een discussie op gang gebracht, die een vervolg gaat krijgen op de algemene ledenvergadering begin 2019, zodat we een beleid op kunnen stellen waar we allemaal achter kunnen staan.

De compost en mest staan ook (al langere tijd) ter discussie. Komend half jaar gaan we benutten om dit definitief op te lossen. We willen goed beslagen ten ijs komen en zijn inmiddels druk doende om deskundigen te raadplegen en rapportjes te laten maken om met een degelijke goed onderbouwde kwaliteit compost/mest te komen.

In de nieuwsbrief van maart hebben we om ideeën gevraagd voor de herinrichting van de ingang/parkeerplaats. Enkele leden vroegen om een picknicktafel, om meegebrachte koffie e.d. te kunnen nuttigen en wat gezelligheid te promoten. Gezien de kosten die hier aan zitten, wordt dit in de algemene ledenvergadering in stemming gebracht. Dus als er voldoende voorstanders zijn, komt de tafel er, maar niet eerder dan volgend jaar.

Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn, wilt u deze dan per mail doorgeven.

(Adressen verderop in deze nieuwsbrief)

Voor degenen die nog op vakantie gaan: veel plezier en kom weer veilig terug.

Deze nieuwsbrief wordt per mail verzonden en hangt straks ook op het mededelingenbord.

Heeft u de brief niet per mail ontvangen, kijk in uw spam-box of geef uw correcte mail-adres op via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ouder nieuws (mei 2018)

Zoals enkele van u al gezien zullen hebben: er is een nieuw hek geplaatst.

 

2018_05_hek.jpeg

De bedoeling is dat het buitenhek overdag open mag blijven en zeer belangrijk: het nieuwe “binnen”hek na binnenkomst en bij het uitgaan steeds op slot gaat. Dit om ongenode gasten buiten te houden, maar nog belangrijker om aanwezige kinderen veilig binnen de poort te houden.

Er kan nu eenvoudig geparkeerd worden op de ruimte binnen beide hekken. Zet uw auto dan ook niet meer langs de weg svp.

Het verzoek is dat de eigenaar van de laatste auto die het terrein verlaat de buitenpoort afsluit. Let u bij het verlaten wel op de fietsers!  (Borden worden nog geplaatst) 

Technische commissie:

Naast de tuincommissie is er nu ook een technische commissie, bestaande uit drie mensen, die in allerhande zaken die enig technisch inzicht vereisen zullen adviseren. Denk aan waterkranen, gereedschap, hekwerken etc.

 

 

 We zijn op zoek naar goede ideeën om de ingang van het complex wat op te leuken. Dus als u een goede bruikbare suggestie heeft, laat het ons weten via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Als u op de link "Sjef's Tuintips"  op deze site klikt, ziet u handige tips staan van toptuinder Sjef (tuin 38), die al jaren bij ons tuiniert.

 

© 2016 Webs en Systems | Photos by Amber Slot. All Rights Reserved.